ESEMÉNYNAPTÁR

A közmunkaprogram nélkül korábban városszerte mindössze 600 növény kiültetése valósulhatott meg, melyeket termelőktől kellett megvásárolni. Ehhez képest idén virágok ezrei - több mint 10000 árvácska - díszíti Tamásit, melyek saját nevelésűek, termesztésük és kiültetésük a közmunka programban dolgozóknak köszönhető.

10000 árvácska díszíti a várost, hála Varga Ágnesnek és közmunkás csapatának!

Tekintse meg galériánkat a képre kattintva!

Az ősz beköszöntével a Tamási utcáit, tereit szépítő egynyári virágoknak is búcsút kell intenünk: helyüket átveszik az árvácskák, melyek egészen a fagyokig nyílnak, és tavasszal gyönyörű virágszőnyeget adnak. Varga Ágnestől, az önkormányzat közmunka programjának kertészeti ágazatfelelősétől megtudtuk, hogy tízezer árvácskát ültettek ki a temetőtől egészen a Várady-közig. A munkálatok nagy részével már elkészültek, jövő héten befejezőik az önkormányzat udvarának virágosítása is. Októberben a Kossuth térre is új ágyások kerülnek, melyekbe parkrózsákat ültetnek.

A fornádi kertészetben szintén zajlanak a munkálatok: jelenleg a burgonyát, vöröshagymát és a napraforgót takarítják be, a kiváló minőségű fűszerpaprikát pedig folyamatosan szedik és szárítják.


Szinák Renáta

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei