ESEMÉNYNAPTÁR

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Tamási város családi-házas övezetben élő lakosságát, hogy a kommunális hulladékszállítását végző Biokom Nonprofit Kft. 2017. év április és május hónapokban az alábbi időpontokban szállítja el a lakóingatlanokon keletkezett szelektív hulladékokat.

Amennyiben az Ön lakóhelyén a kommunális hulladék ürítése hétfői illetve csütörtöki napokon történik, vagy Szemcsepuszta településrészen lakik, abban az esetben a szelektív hulladékot az alábbi napokon kérjük kihelyezni:

április 20. (csütörtök), május 18. (csütörtök).

Amennyiben az Önök lakóhelyén a kommunális hulladék ürítése keddi illetve pénteki napokon történik, vagy Fornád, Kecsege, Kishenye településrészeken lakik, abban az esetben a szelektív hulladékot az alábbi napokon kérjük kihelyezni:

április 21. (péntek), május 19. (péntek).

A gyűjtés igénybevétele nem igényel komolyabb tudást, de annak módja és a gyűjthető anyagok köre előre meghatározott. A szolgáltatónak csak akkor áll módjában elszállítani a kihelyezett hulladékokat, ha azok szabályosan vannak gyűjtve, tehát oda nem való anyag nem kerül bele a gyűjtőedénybe, zsákba. A háztartásokban képződött hulladékot annak gyűjtésére kiosztott 240 literes gyűjtőedénybe (sárga színű edény) kérjük kihelyezni a korábbi gyakorlat szerint. Amennyiben nem fér bele a képződött hulladék az edénybe, abban az esetben átlátszó zsákban elhelyezett hulladékot is elszállít a szolgáltató.

Az alábbi hulladékok elszállítására van lehetőség:

újságpapír, prospektus, irodai papírok, géppapír, papírzacskó, kozmetikai és élelmiszerek kartondobozai,
valamint
üdítős, ásványvizes PET palackok, tejes, illetve gyümölcsleves dobozok, kozmetikai és tisztítószeres flakonok, tejfölös, joghurtos, margarinos poharak (fém anyagú záró fólia nélkül), fóliák, bevásárló szatyrok, zacskók, fém italos (üdítős, sörös) ill. konzerves dobozok.


Kérjük, hogy a műanyag palackokat, flakonokat, többrétegű italos kartondobozokat kiöblítve, laposra taposva rakják a gyűjtőzsákba, mert így a tárolás kevesebb helyet igényel, több fér, és gazdaságosabb a hulladék elszállítása. A hulladék hasznosíthatósága érdekében a kihelyezett műanyaghulladékokat minden esetben mossák ki, soha ne tegyenek bele zsíros, olajos, élelmiszerrel vagy vegyszerrel, illetve mérgező anyaggal szennyezett hulladékot, valamint ismeretlen anyagot. A szennyezett hulladékot sajnos nem lehet újrahasznosítani.

Fontos még:

  • A papírhulladék sem lehet olajos, zsíros vagy egyéb élelmiszerrel szennyezett!
  • Az újrahasznosítható hulladékot a szállítási napot megelőző este, de legkésőbb a megjelölt napon reggel 6 óráig az ingatlanuk elé szíveskedjenek kikészíteni!
  • Kérjük, hogy települési (kommunális) hulladékot ne helyezzenek el az elkülönítetten gyűjtött (szelektív) hulladékok közé, azt továbbra is a kukákból szállítja el a szolgáltató!


Együttműködésüket előre is köszönjük!

Tamási Város Önkormányzata

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei