ESEMÉNYNAPTÁR

Tamási Város Önkormányzata sikerrel pályázott egy új sportpark építésére! Tavasszal, amint beköszönt a jó idő elkezdik a sportpark építését, melynek helye a József Attila lakótelep.

A kormány döntése alapján kültéri sportparkok építésére irányuló program indult Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program elnevezéssel 2016. júliusában.
A könnyen hozzáférhető, ingyenesen használható, igényes szabadtéri létesítményekben elsősorban a felnőtt sportolni vágyók tölthetik el aktívan a szabadidejüket.
A sportparkok megépítésére augusztus közepéig nyújthattak be kérelmet a települési önkormányzatok.
Magyarország Kormánya számára kiemelten fontos a mindennapos sportolás, melyet könnyen hozzáférhető és ingyenes létesítményekkel kíván vonzóvá tenni. A mozogni vágyó lakosság legkönnyebben saját lakóhelyén érhető el, azonban számos településen még további fejlesztésekre van szükség annak érdekében, hogy a sportolni vágyók megfelelő környezetben tölthessék el szabadidejüket, anélkül, hogy ehhez máshová kelljen utazniuk.
A sportparkok építésére a települési önkormányzatok nyújthattak be kérelmet a lakosságszámmal arányosan.
A Program keretében 150 négyzetméter alapterületű sportpark épül a településen a József Attila lakótelepen. A létesítmény alkalmas lesz az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, speciális gyakorlatok elvégzésére.
A támogatás nem pénzalapú, a sportparkok építése esetén nem kellett önerőt vállalni.

Sportpark a lakótelepre

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei