ESEMÉNYNAPTÁR

Tamási Város Önkormányzata és Dombóvár Város Önkormányzata hosszú távú fejlesztési célként tűzték ki a térségben a kerékpáros turizmus fejlesztését, meglévő kerékpárutak és kerékpáros szakaszok bővítését. Ennek érdekében tanulmányterveket készíttettek, együttműködési megállapodásokat kötöttek az érintett településekkel, a szükséges testületi határozatokat meghozták.

A kerékpáros közlekedés szerepe az alternatív közlekedési módok közül egyre jelentősebb, legyen szó akár a turisztikai célú, akár a napi hivatásforgalomról. A kerékpáros forgalom növekedését követve napjainkban már alapvetően elvárható biztonságos, közúttól elválasztott kerékpárút-szakaszok építése, valamint fokozatosan ezek nyomvonal-hálózattá szervezése. A kerékpárutakon keresztül nem csupán a szomszédos települések érhetőek el, hanem nagy jelentőséggel bír a településen belüli közlekedésben is. A kiépített kerékpárutak szorosan illeszkednek a környezet- és egészségtudatos turisztikai fejlesztésekhez is. A kerékpárút-hálózat egyaránt fontos szerepet tölt be a szabadidős célú és a napi szintű hivatásforgalmi kerékpáros forgalom számára.

A tervezett kerékpárút megépítésével egy olyan jelentős kerékpárút épülhet ki, amely kapcsolatot teremt a Dél- és Közép-Dunántúl települései között egy hosszanti tengely mentén, melyen keresztül biztonságosan és könnyedén megközelíthető az egyik legkedveltebb turisztikai pihenőhely, a Balaton. A dél-dunántúli régió elmaradottabb települései számára a turizmusnak köszönhetően fellendülés érhető el, eddigi kiaknázatlan lehetőségei nyilvánosságot kaphatnak.

A Magyar Közlöny 3. számában (2017. január 11.) a tervezett fejlesztés közzétételre került:
a Kormány 1012/2017. (I.11.) Kormányhatározata a kiemelt kerékpáros útvonalak fejlesztésének finanszírozásáról

A kiemelt projekt tervezési feladatai megkezdődnek, valamint a kerékpárút 2019. évben megvalósulásra kerül.

Tervezett fejlesztés térképen bemutatva:

Siófok-Pécs kerékpárút fejlesztés

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei