ESEMÉNYNAPTÁR

Tisztelt Tamási Lakosok!

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény (Vgtv.) 2020. július 1. napján hatályba lépett módosítása értelmében, mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő vagy üzemeltető, aki 2020. július 1. napját megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltet kutat, ha a vízjogi fennmaradási és üzemeltetési engedélyezési eljárást 2023. december 31-ig kérelmezi.

A kérelem benyújtása 2020. január 1. napjától illetékmentes, az engedélyeztetésre vonatkozó előírások további tekintetben nem változtak.

A fennmaradási engedély abban az esetben adható meg, ha a kút megfelel a vízjogi létesítési és üzemeltetési engedély kiadására vonatkozó, jogszabályban meghatározott követelményeknek, hatósági előírásoknak.

A Tamási Város Jegyzőjéhez benyújtandó kérelem mellékleteként tervező által készített megvalósulási tervdokumentációt és a kutat, illetve annak környezetét bemutató fotót szükséges csatolni.

Az engedélyezési eljárással kapcsolatos bővebb felvilágosítást a Tamási Polgármesteri Hivatal Műszaki Hatósági Csoport 14. számú Irodájánál kérhet ügyfélfogadási időben. (Ügyfélfogadási idő: Hétfő: 8:00 – 18:00 és Csütörtök: 8:00 – 16:30 között).

Tamási Város Jegyzője

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei