ESEMÉNYNAPTÁR

Tisztelt Lakosság!

Bizonyára Önök is tapasztalták az elmúlt hetekben, hogy a város különböző területein a közterületen található fás szárú növényeken csonkítást végeztek el, valamint több fa kivágásra került.

Az idei év derekán készült el Tamási Város Zöld infrastruktúra hálózat fejlesztési - és fenntartási akcióterve, amely terv fontos részét képezi a város fakatasztere. A fakataszterezés lényege egy terület faállományának számbavétele, azonosítása. Jelen esetben ehhez kapcsolódik a fák fizikai adatainak felvétele, valamint általános állapotuk leírása, és amennyiben szükséges kezelési javaslatok megtétele. A kataszterben szerepel több olyan fa, amely nem egészséges, kivágása javasolt. Sok esetben a betegség csak szakértő által állapítható meg, ezért a felmérésben foglalt kezelési javaslat szerint járt el önkormányzatunk és előzte meg a későbbi esetleges károkozást.

A kivágással párhuzamosan zajlott/zajlik az elektromos légkábelek környezetében végzett ágak nyesése. Ezt a munkát az E.ON Dél-Dunántúli Áramhálózati Zrt. alvállalkozóval végezteti. A nyesésnek illetve csonkolásnak célja a villamos energia ellátás folyamatos és biztonságos szolgáltatása.

Az ágak illetve a kivágott fák eltakarítása folyamatos, az esetleges kellemetlenségek miatt türelmüket és megértésüket kérjük!

Tamási Város Önkormányzata

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei