ESEMÉNYNAPTÁR

A COVID-19 járvány helyzetének hazai kedvező változásai miatt több lépésben meghozott kormányzati intézkedések lehetővé teszik az egészségügyi ellátás fokozatos kiterjesztését.

2020. június 15-től kezdődően a járó- és a fekvőbeteg ellátásban korlátozás nélkül minden beavatkozás, kezelés elvégezhető, mely a beteg számára szükséges, amennyiben a COVID-19 megbetegedés illetve annak gyanúja nem áll fenn. A beteglátogatás ismét lehetővé válik a védekezésre vonatkozó általános- illetve helyi szabályok betartása mellett.

A járó- és fekvőbeteg ellátás igénybevételére, a betegek látogatására illetőleg a járványügyi védekezés legfontosabb szabályaira vonatkozó részletes tájékoztató az alábbiakban kerül ismertetésre:

Fekvőbeteg szakellátás

 

 • Valamennyi egynapos illetve nem egynapos műtéti beavatkozás korlátozás nélkül elvégezhető.
 • A betegek a járvány előtti rendnek megfelelően az egyes szakrendeléseken telefonon, vagy szükségesség esetén újabb személyes vizsgálatot követően kapnak előjegyzési időpontokat a műtéti beavatkozásokhoz. A korábban várólistán nem rögzített újabb egynapos sebészeti ellátások előjegyzése is megkezdődik.
 • Fekvőbeteg szakellátás, műtéti beavatkozás céljából történő beteg felvétel COVID-19 megbetegedés illetve annak gyanúja esetén továbbra is csak sürgősségi javallat esetén történhet. A betegfelvétel előtt pretriage történik. Amennyiben fertőző betegség gyanúja nem merül fel, a beteg felvételre kerülhet a fekvőbeteg ellátó osztályra, a műtéti beavatkozás elvégezhető. Amennyiben felmerül a COVID-19 megbetegedés gyanúja, akkor PCR tesztet kell végezni és a beteget otthonában el kell különíteni. Amennyiben állapota kórházi kezelést igényel, a járványügyi célból kijelölt kórházba kell irányítani.  A mintavételi eljárás Dombóváron és Tamásiban, a Rendelőintézetekben erre a célra kialakított rendelő helyiségben történik.
 • A korai aktív rehabilitációs ellátások mellett újra indulnak a tervezett, programozott rehabilitációs ellátások. A betegek felvételéhez az előző pontban ismertetett eljárásrend betartása szükséges.
 • Megfelelő szakmai indikáció esetén, háziorvosi javaslat, beutaló alkalmazásával, az aktuálisan rendelkezésre álló kapacitás figyelembevételével, előjegyzés alapján ismét felvételre kerülhetnek a betegek a krónikus fekvőbeteg osztályokra (krónikus belgyógyászat, ápolás). A betegek felvételéhez az előző pontban ismertetett eljárásrend betartása szükséges.
 • Kórházi fekvőbeteg osztályokról a betegek csak negatív PCR teszt eredmény után helyezhetők át szociális otthonokba, idős ellátó intézményekbe.
 • A sürgősségi ellátás igénybevétele akut ellátás szükségessége esetén a kórház sürgősségi fogadóhelyén, a mentő bejárónál kialakított belépési ponton lehetséges. Itt történik meg a járványügyi pretriage valamennyi kórházba belépő beteg részére.

 

Betegek látogatására vonatkozó részlet szabályok 2020. június 12-től

 

 • A betegeket csak egészséges személy látogathatja. A látogatás előtt hőmérséklet mérés történik a bejáratnál. Hőemelkedés, láz, légúti tünetek esetén a látogatás nem engedélyezett.
 • A látogató az orrot és szájat eltakaró maszkot viselni köteles.
 • A kötelezően előírt távolságtartás megtartása és a betegszobák mérete miatt egyidejűleg egy beteget csak egy személy látogathat.  Egy beteget naponta lehetőleg csak 2 személy látogasson.
 • A látogatás időtartama a betegszobában lehetőleg ne haladja meg a 15 percet. A látogatott beteg állapotának és az időjárásnak függvényében ennél hosszabb idő a szabadban, kórház parkjában engedélyezett.
 • A betegek részére, élelmiszer, használati tárgyak a fekvőbeteg osztályra behozhatók.
 • Az egyes látogatók között a 2 méteres távolság betartása kötelező.
 • A látogatók részére a bejáratnál és a betegszobákban szappanos vagy/és alkoholos kézfertőtlenítési lehetőség biztosított, használatuk kötelező.
 • A betegekhez fodrász, manikűrös, pedikűrös igény esetén bemehet a látogatásra vonatkozó valamennyi szabály betartása mellett.
 • A betegek látogatására csak olyan időszakban van lehetőség, amikor az osztályos betegellátási rendet nem zavarja. A látogatás lehetőség szerint a délutáni órákban történjen.
 • A szülészeti osztályon az apa jelenléte a szülésnél lehetséges, de az előírt védőeszköz használat és a járványügyi szabályok betartása kötelező.
 • Súlyos állapotú betegtől történő elbúcsúzás lehetősége nem minősül látogatásnak, eddig is biztosított volt az előírt járványügyi szabályok betartása mellett.
 • A betegek számára a vallásgyakorlás lehetősége biztosított (atyák, lelkészek, egyházi kisegítő személyek) az előírt járványügyi szabályok betartásával.

 

Járóbeteg szakellátás

 

 • Kiemelendő és fontos, hogy továbbra is telefonon történő elsődleges kapcsolatfelvétel szükséges, melynek során a panaszok, tünetek, eddigi gyógyszerelés stb. ismeretében a szakorvos diagnosztikus és terápiás javaslatot tehet. A telefonos konzultáció alapján a szakorvos dönt a személyes vizsgálat szükségességéről, melyre a beteg időpontot kap.
 • Kérjük betegeinket, hogy minden esetben először telefonon keressék fel szakrendeléseinket és telefonon történjen az első konzultáció. Kérjük továbbá a megadott időpontok betartását annak érdekében, hogy a rendelőintézeti zsúfoltság elkerülhető, és a legalább 1,5-2 m-es védőtávolság betartható legyen.
 • Megszűnik az óránként 4 beteg vizsgálatára vonatkozó időkorlát. Minden szakrendelés, a szakterület jellegétől függőn határozza meg az egy óra alatt illetve a rendelési idő alatt általa biztonsággal ellátható betegek számát. Az előjegyzési időpontok is ennek megfelelően kerülnek megadásra.
 • A rendelőintézetbe történő belépéskor továbbra is ellenőrző triage történik lázméréssel, kérdőív kitöltésével, csak a triage vizsgálat negativitása esetén mehetnek a betegek a szakrendelésekre. Minden betegnek kötelezően maszkot kell viselnie és a kötelező 1,5-2 m-es távolságot valamint az egyéb előírt higiénés szabályokat be kell tartania.
 • Figyelem! A beutaló nélkül igénybe vehető szakrendelésekre is előzetesen telefonon kell bejelentkezni hasonlóan a beutaló köteles szakrendelésekhez.
 • A járóbeteg ellátás keretében elvégzendő sürgős, azonnali vizsgálatok (Pl. sérülések, traumák)  a járvány előtt rendnek megfelelően előjegyzés nélkül történnek elsősorban, de nem kizárólagosan  a sebészeten, traumatológián, a sürgősségi fogadóhelyen.
 • COVID-19 gyanús vagy igazoltan COVID pozitív beteg járó betegként történő ellátásra nincs lehetőség.


A zökkenőmentes és biztonságos, szervezett betegellátás érdekében kérjük fentiek maradéktalan, pontos betartását. Kérem a kórházunkat bizalommal felkereső betegek segítő együttműködését a fentiekben részletezz ellátásrend mindennapi működtetésében.

Tamási Rendelőintézetben elérhető szakorvosi ellátások

Kérjük, hogy továbbra is először telefonon jelentkezzenek a panaszokkal

 

Szakrendelés Tamási Telefon E-mail
Sebészet Járvány előtti rend szerint Központi sebeszet.trend@szlkorhaz.hu
Labor Járvány előtti rend szerint Központi labor.trend@szlkorhaz.hu
Szülészet - nőgyógyászat Járvány előtti rend szerint Központi ngyogy.trend@szlkorhaz.hu
Belgyógyászati típusú ellátás (kardiológia, diabetológia) Járvány előtti rend szerint Tamásiban és
Pincehelyen*
Központi

belgyogyaszat.trend@szlkorhaz.hu

belgyogyaszat.prend@szlkorhaz.hu

Tüdőgyógyászat Járvány előtti rend szerint Központi tudogondozo.trend@szlkorhaz.hu
Bőrgyógyászat Csütörtökön Központi borgyogyaszat.trend@szlkorhaz.hu
Urológia Hétfőn és kedden Központi urologia.trend@szlkorhaz.hu
Szemészet Járvány előtti rend szerint Központi szemeszet.trend@szlkorhaz.hu
Fül - orr - gége Járvány előtti rend szerint Központi fog.trend@szlkorhaz.hu
Pszichiátria Járvány előtti rend szerint Központi pszichiatria.trend@szlkorhaz.hu
Neurológia Járvány előtti rend szerint Központi neurologia.trend@szlkorhaz.hu
Onkológia Járvány előtti rend szerint Központi onkologia.trend@szlkorhaz.hu
Reumatológia Szünetel. Ellátás Dombóváron a járvány előtti rend szerint Központi reuma.trend@szlkorhaz.hu
Radiológia és UH diagnosztika Járvány előtti rend szerint Központi

rtg.trend@szlkorhaz.hu

ultrahang.trend@szlkorhaz.hu

Fizikoterápia Járvány előtti rend szerint Központi fiziko.trend@szlkorhaz.hu
Ortopédia Járvány előtti rend szerint Központi ortopedia.trend@szlkorhaz.hu

 

Telefon elérhetőség a Tamási RI központi számokon keresztül: 74-471-211, 74-471-050
Elérhetőség Pincehely központi számokon keresztül: 74-406-682, 74-406-676Dr. Kerekes László
főigazgató

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei