ESEMÉNYNAPTÁR

Tisztelt Lakosság!

Bizonyára Önök is tapasztalták, hogy az elmúlt időszakban a városi közterületek bizonyos szakaszain megnyesték a növényzetet, sok esetben nem a legesztétikusabb módon csonkolták a fákat. A fák nyesését az E.ON Dél-Dunántúli Áramhálózati Zrt. rendelte el, a kivitelezést alvállalkozója végezte. A nyesés illetve csonkolás elektromos légkábel környezetében történt, célja a villamos energia ellátás folyamatos és biztonságos szolgáltatása.

Felhívjuk a tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. Törvény és a villamosművek, valamint a termelői, magán- és közvetlen vezetékek biztonsági övezetéről szóló 2/2013. (I. 22.) NGM rendelet előírja, hogy a villamos vezeték biztonsági övezetének környezetében lévő fák, bokrok ágait az ingatlan tulajdonosa (kezelője) köteles rendszeresen eltávolítani, ha azok a szabadvezeték biztonsági övezet halárát elérik. Ennek értelmében az önkormányzat és bizonyos esetekben a lakóingatlanok tulajdonosainak kell ezt a nyesést elvégezni. Amennyiben az ingatlan tulajdonosa, kezelője nem végzi el ezt a gallyazást, abban az esetben az áramhálózati társaság vagy alvállalkozója köteles azt elvégeztetni a szolgáltatás minőség megtartása érdekében. Sajnálatos módon a munkával megbízott vállalkozó helyszíni egyeztetés nélkül kezdte meg a munkavégzést.

Felhívjuk továbbá a figyelmüket, hogy az ingatlanjuk elé ültetett növények lombkoronáját időben gondozzák, új növényeket csak az önkormányzat engedélyével ültessenek ki. Amennyiben saját ingatlanjukon található növényzet éri el a légkábel környezetét és segítségre lenne szükségük azok eltávolításában, abban az esetben ezt legkésőbb 2018. március 20-ig jelezzék az alábbi telefonon vagy e-mailben.
tel.: 0670/361-4386
e-mail: pintericsj@agvagokft.hu

Az esetleges kellemetlenségek miatt türelmüket és megértésüket kérjük!

Tamási Város Önkormányzata

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei