ESEMÉNYNAPTÁR

2015-től kezdődően elindult az Ifjúsági Garancia Rendszer elnevezésű program 25 év alatti regisztrált álláskeresők számára.

A program a fiatalkori munkanélküliség csökkentését szolgáló uniós kezdeményezés, melynek bevezetésével hazánk is vállalta, hogy a 25 év alatti fiataloknak a munka illetve tanulás világába történő be- vagy visszajutáshoz konkrét lehetőség felajánlását garantálja meghatározott időtartamon belül.

A program kiemelt céljai, hogy a fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, inaktivitásban vagy tanulás nélkül, illetve, hogy személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerő-piaci helyzetük javításához.

Az Ifjúsági Garancia Rendszer megvalósítását a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 5.2.1-14 is segíti, amely keretén belül lehetőségük van a fiataloknak támogatással szakképzettséget, vagy munkatapasztalatot szerezni, vállalkozóvá válni vagy lakhatási támogatást igényelni.

Amennyiben levelünk felkeltette az érdeklődését, kérdéseivel forduljon a Tamási Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (Tamási, Szabadság u. 15.) Farkas Éva ellátási szakügyintézőhöz személyesen (4-es iroda), e-mailben: farkas.eva@tolna.gov.hu vagy a 74/471-022 telefonszámon.

Bővebb információ:
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/tolna/ginop-gazdasagfejlesztesi-es-innovacios-operativ-program/ginop-5-2-1
https://www.facebook.com/Ifj%C3%BAs%C3%A1gi-Garancia-590989211084385/
http://ifjusagigarancia.gov.hu/

Ifjúsági Garancia Rendszer

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei