ESEMÉNYNAPTÁR

Tisztelt Lakosság!

Ezúton is értesítjük a tisztelt Lakosságot, hogy a kommunális hulladékszállítást végző Vertikál-Alisca Terra Konzorcium (tov.: Szolgáltató) által végzett házhoz menő lomtalanítás városunkban is bevezetésre került!

Ennek köszönhetően a háztartásoknál keletkezett lomok elszállítása - a korábbi gyakorlattal ellentétesen - nem előre meghirdetett időpontban fog történni, hanem az ingatlantulajdonos igénye szerint.

Évente március 15-től október 15-ig a házhoz menő lomtalanítást csak a közszolgáltatásban nyilvántartott ingatlanhasználó veheti igénybe félévente egy alkalommal térítésmentesen.
Házhoz menő lomtalanítás bejelentését a www.aliscaterra.hu honlapon található megrendelő lap kitöltésével tudja igényelni, vagy hívja munkanapokon 10-12 óráig a 74/528-853 telefonos ügyfélszolgálatot illetve a helyi ügyfélszolgálati irodát a 74/471-239 telefonszámon. A lom hulladék elszállításának feltétele, hogy ne legyen díjhátralék!
Az igény bejelentésekor tájékoztatást kap a lomtalanítás várható időpontjáról. Amennyiben az egyeztetett időpontban nem történik meg a hulladék kihelyezése és ezért meghiúsul a lomtalanítás, a szolgáltatás ismételt teljesítését már csak térítés ellenében tudja elvégezni a Szolgáltató.
Fontos tudni:

  • A lomtalanítás során kihelyezhető: a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék helyezhető ki maximum 3 köbméterig. pl.: kiselejtezett bútorok, ágybetétek, szőnyegek, kerti bútorok, ruhák bezsákolva.
  • Nem helyezhető ki: építési törmelék, elektromos, elektronikai hulladék, veszélyes hulladék, gumiabroncs, akkumulátort, festékes doboz, szigetelő anyag, pala, állati tetem, zöldhulladék, szelektíven gyűjtött hulladék, kommunális hulladék!
  • Az előre egyeztetett szállítási napon reggel 6 óráig szükséges kihelyezni a lom hulladékot.
  • A lomtalanítás időpontjában a megrendelőnek vagy hozzátartozójának otthon kell tartózkodnia, és a szolgáltatás elvégzését aláírásával kell igazolni!

Társasházak, többlakásos ingatlanok is igénybe vehetik félévente egy alkalommal a házhoz menő lomtalanítást. Társasházak esetén a házhoz menő lomtalanítás időpontját az ingatlanhasználók közösen határozzák meg és az igénybejelentésre a közös képviselő jogosult. A közös képviselő feladata és kötelessége megszervezni a lomtalanítás feltételeinek betartását.


Felhívjuk figyelmüket, hogy a Szolgáltató tájékoztatása alapján a lomtalanítás kizárólag a fent leírtak alapján vehető igénybe, ettől eltérő módon és időben kihelyezett lomot nem áll módjukban elszállítani!


Kérjük a tisztelt Lakosságot, hogy a fent leírtak szerint igényeljék a szolgáltatást!

Tamási Város Önkormányzata

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei