ESEMÉNYNAPTÁR

Minden tamási lakos számára örömhír, hogy a város újabb uniós pályázatainak támogatásáról születtek döntések. A Területi Operatív Programok keretében hatból hat kérelmünket bírálták el pozitívan, ez összesen közel 1,8 milliárd forintot jelent Tamásinak. A megítélt összeg a következő egy-másfél évben kerül majd felhasználásra.

6-ból 6! Teljes győzelem a városnak!

Nézzük a legfontosabbakat:

  • hogy minél több cég, vállalkozás települjön a városba, illetve az itt lévők bővíteni tudják termelési kapacitásaikat szükség van arra, hogy az északi iparterület megfelelő infrastruktúrával rendelkezzen (utak, villamoshálózat bővítése, közművek kiépítése). Erre a célra 248 millió Ft támogatást tudunk majd felhasználni,
  • a turizmus erősítése ugyancsak kiemelt célunk, mert vonzóbbá teszi városunkat, munkalehetőséget, adóbevételt jelent. A Fürdő melletti régi büfésor és a parkoló megérett a felújításra. Egy innen induló túraútvonal pedig végigvezet a Fenyvesen, majd a Várhegyen (borút) és a Parkerdőben végződik, amely településünk egyre forgalmasabb pihenőhelye. Az itt felépülő, organikus megjelenésű Látogatóközpontban, - a legmodernebb interaktív eszközök segítségével - a bemutatjuk a környék természeti, történeti és kulturális értékeit. Az épület egyben a helyi rendezvények bázisa lehet, ahol helyet kap egy kisebb ökobüfé és illemhely. Az elnyert támogatás összege itt 444 millió Ft,
  • fontos, hogy a pihenni, sportolni, kirándulni vágyók igényeit kulturált módon, zöld környezetben tudjuk kielégíteni. Erről szól a „zöld város kialakítása” projektünk (475 millió Ft támogatás), amelynek keretében, - többek között  - a volt tésztaüzem (felvásárló) épületének felújításával egy a civil szervezeteknek otthont adó épületet nyitunk meg. A Fürdő mellett területen aktív sportpark, bringás ügyességi pálya kerül kialakításra. A Liget melletti parkba egy nagy játszóteret terveztünk, parkolóval. Ebből a pályázatból szeretnénk befejezni a Zöld Alma házat, egy helyi termelőket segítő logisztikai bázissal.
  • A városi kerékpárutak és a járdák felújítására 379 197 Ft-ot tudunk felhasználni. Megújul a Szabadság utca a vasútállomástól a Philips-ig, befejezzük a Laktanyából érkező kerékpárutat a Lidl-ig. Járdaként is használható kerékpárutat építünk a Dózsa Gy. utca végére egészen a húsüzemig. Járda épül a Belátó utcában a lakóházak előtt.
  • Köztudott, hogy a megye egyik legforgalmasabb heti piaca Tamásiban van. Megújítására 210 millió Ft áll rendelkezése, amelyből sor kerül a zöldségbolt mögötti terület és a Garai utcai parkoló szilárd burkolattal történő lefedésére. Új járófelület kap a piac központi része, felújításra kerülnek az üzletek homlokzatai, illetve a teljes tetőzet, amelyre napelemeket telepítünk.
  • Végül, de nem utolsó sorban: 42 millió támogatásból a szociális intézményeink elavult eszközállománya kerül lecserélésre.

 

Porga Ferenc
polgármester

Széles András
alpolgármester

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK
Facebook
Twitter @Tamasivaros Tweetjei